Cursussen

Aanbod Cursussen:

Beginnerscursus Nederlandse Gebarentaal
NGT-AB1
Cursus NGT-AB1 is een beginnerscursus Nederlandse Gebarentaal voor Algemeen Belangstellenden. Deze cursus is voor iedereen die de eerste beginselen van de Gebarentaal wil leren. Je leert de basis van de Nederlandse Gebarentaal en krijgt informatie over de Dovencultuur. 
De cursus omvat 12 lessen.

Vervolgcursus Nederlandse Gebarentaal
NGT-AB2

Cursus NGT-AB2 is een vervolgcursus Nederlandse Gebarentaal voor Algemeen Belangstellenden. De gebarenschat wordt verder uitgebreid en er wordt dieper ingegaan op de grammatica en Dovencultuur.
De vervolgcursus omvat 12 lessen.

Cursus NmG-OM1
De gebaren die worden aangeleerd passen in de beleefwereld van kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Deze cursus is met name geschikt voor mensen die betrokken zijn in het onderwijs of te maken hebben met taal of spraakproblemen. Cursus NmG Onderwijs 1 is een beginnerscursus Nederlands ondersteund met Gebaren voor het onderwijs.
De cursus omvat 14 lessen.

Cursus NmG-OM2
Cursus NmG Onderwijs 2 is een vervolgcursus Nederlands ondersteund met Gebaren voor het onderwijs. De gebaren en de grammaticale vaardigheden worden uitgebreid.
Deze cursus omvat 14 lessen

Bedrijfscursus Gebarentaal.
De bedrijfscursus Gebarentaal wordt op maat gemaakt. Het is speciaal voor bedrijven en instellingen met een of meer slechthorende of dove medewerker(s). Er worden cursussen ontwikkeld om de communicatievaardigheden met deze doelgroepen te verbeteren. Het aantal lessen wordt met het bedrijf samen overeen gekomen.
De kosten zijn afhankelijk van het aantal lessen en het op maat te maken lesmateriaal.

Gebarenavond
Om uw gebaren te onderhouden en uw gebaren-woordenschat nog verder uit te breiden is er de mogelijkheid om maandelijks een Gebarenavond te volgen. Er wordt op een speelse manier geoefend en bijgeleerd. Aan de hand van een thema of door middel van spelletjes kunt u de geleerde Gebaren “opfrissen” en gebaren bijleren.

De gebaren die op alle cursussen en de gebarenavond worden aangeboden zijn gebaren uit de officiële Nederlandse Gebarentaal en men ontvangt informatie over de dovencultuur. Er wordt gebruikgemaakt van lesmateriaal van het Nederlands Gebarencentrum onderleiding van de gecertificeerde docente Rennie Torensma.

Inlichtingen en opgave: stg.gebaren@gmail.com / of via ons contactformulier.